مولتی آگهی – ریپورتاژ آگهی
تماس بگیرید
شماره آگهی: 9310
 مولتی آگهی – ریپورتاژ آگهی

توضیحات آگهی

فشار خون بالا چیست؟

وقتی سن شما بالا می رود، رگ های شما مقداری خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهند و به خوبی کشیده نمی شوند. پلاک ناشی از کلسترول نیز می تواند به دیواره رگ های شما بچسبد. همان طور که پلاک بیشتری ایجاد می شود، فضای کمتری برای جریان خون در شریان های شما وجود دارد. در نتیجه، قلب شما مجبور است برای پمپاژ خون سخت ‌تر کار کند، که باعث افزایش فشار روی دیواره‌ های سرخرگ شما می ‌شود.

با گذشت زمان، فشار خون بالا به قلب شما فشار وارد می کند و می تواند منجر به بیماری های جدی از جمله سکته مغزی و حمله قلبی شود.

 

فشار خون
فشار خون

دلایل بالا رفتن فشار خون چیست؟

دلایل دقیق فشار خون بالا شناخته نشده است. با این حال، برخی موارد ممکن است در توسعه آن نقش داشته باشند، از جمله:

الف) سیگار کشیدن

ب) اضافه وزن داشتن

پ) عدم فعالیت بدنی

ت) نمک زیاد در رژیم غذایی

ث) مصرف بیش از حد نوشیدنی های الکلی (بیش از 1 تا 2 نوشیدنی در روز)

ج) سن بالاتر

د) سابقه خانوادگی فشار خون بالا (وراثت)

ذ) داشتن بیماری مزمن کلیوی

علائم فشار خون بالا

اکثر مردم علامتی از فشار خون بالا در آن ها وجود ندارند. پزشکان اغلب فشار خون بالا را «قاتل خاموش» می‌ نامند، زیرا ممکن است تا زمانی که مشکل سلامتی جدی دیگری مانند حمله قلبی یا سکته مغزی را تجربه نکنید، ندانید که به آن مبتلا هستید. تنها راه برای اطمینان از این که آیا فشار خون بالا دارید اندازه گیری آن است.

فردی که فشار خون شدید دارد ممکن است موارد زیر را داشته باشد:

الف) سردرد

ب) تنگی نفس

پ) خونریزی بینی

با این حال، این علائم همچنین می تواند با چیزی غیر از فشار خون بالا مرتبط باشد.

چه زمانی برای فشار خون بالا باید به پزشک مراجعه کرد؟

همه باید یک ویزیت سالانه سلامتی را با پزشک خود برنامه ریزی کنند. پزشک فشار خون و سایر علائم حیاتی مهم شما را اندازه گیری می کند، غربالگری های پیشگیرانه را توصیه می کند و هر گونه سوالی را که در مورد سلامتی شما دارید پاسخ می دهد.

اگر فکر می‌کنید فشار خون بالا دارید – به این دلیل که یک یا چند عامل خطر را دارید، یا فشار خون خود را اندازه‌گیری کرده‌اید و بالا بوده است – برای دیدن یکی از متخصصان قلب ما قرار ملاقات بگذارید.

فشار خون عادب :  120/80 میلی متر جیوه

فشار خون بالا: بین 120-129/<80 میلی متر جیوه

فشار خون بالا، مرحله 1: بین 130-139/80-<90 mmHg

فشار خون بالا، مرحله 2: 90/140 میلی متر جیوه یا بالاتر

اگر فشار خون شما نزدیک یا بالاتر از 180/90 است، فوراً به اورژانس بروید.

فشار خون بالا
فشار خون بالا

چگونه اندازه گیری فشار خون خود را بخوانیم؟

 

پزشکان فشار خون را در دو عدد جداگانه اندازه گیری می کنند:

فشار سیستولیک:  اولین عدد در اندازه گیری فشار خون است که نشان می دهد وقتی عضله قلب منقبض می شود و خون را به خارج از بدن شما فشار می دهد، چه فشاری روی شریان های شما وارد می شود.

فشار دیاستولیک:  دومین عدد در خوانش فشار خون که نشان می‌دهد در هنگام استراحت قلب چه فشاری روی شریان‌های شما وارد می ‌شود.

پزشکان نتایج فشار خون را با دو عدد اندازه گیری کرده و ارائه می دهند که به عنوان فشار سیستولیک “بیش از” فشار دیاستولیک تلفظ می شود. برای مثال 120 روی 80 به صورت 120/80 نوشته می شود.

آیا باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کنم؟

اگر اضافه وزن دارید، ممکن است پزشک از شما بخواهد که وزن کم کنید. همچنین، اکثر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی رژیم غذایی کم چربی و نمک را به عنوان بخشی از درمان بیماران مبتلا به فشار خون بالا توصیه می کنند. برای طعم دادن به غذا می توان به جای نمک از ادویه ها و گیاهان استفاده کرد.

ارائه ‌دهنده مراقبت ‌های بهداشتی می ‌تواند شما را به یک متخصص تغذیه معرفی کند که به شما کمک می‌کند در مورد خوردن غذا های مناسب در مقادیر مناسب برای کمک به کنترل فشار خون خود اطلاعات بیشتری کسب کنید. اگر بیماری کلیوی یا دیابت دارید، نباید بدون صحبت با پزشک خود تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد کنید.

تست فشار خون بالا

اگر پزشک شما را فشار خون بالا تشخیص دهد، ممکن است آزمایش یا نظارت بیشتری را توصیه کند. این آزمایش‌ ها می‌توانند به تعیین علت زمینه ‌ای و یافتن بهترین گزینه ‌های درمان کمک کنند.

آزمایشات رایج عبارت اند از:

الف) پایش سرپایی:  آزمایشی که فشار خون را چندین بار در یک دوره 24 ساعته اندازه گیری می کند. این روش اندازه گیری دقیق تری از فشار خون شما را نسبت به یک آزمایش اندازه گیری فشار خون فراهم می کند.

ب) اکوکاردیوگرافی: آزمایشی برای تشخیص سایر علائم بیماری قلبی با استفاده از امواج صوتی. همه افراد مبتلا به فشار خون بالا به این آزمایش نیاز ندارند.

پ) الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG) : آزمایشی برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی قلب شما

ت) آزمایشات آزمایشگاهی:  ارائه دهندگان ما ممکن است آزمایش ادرار و آزمایش خون را برای اندازه گیری سطح کلسترول توصیه کنند.

درمان فشار خون بالا

ارائه دهندگان ما ممکن است تغییرات سبک زندگی را برای کاهش فشار خون توصیه کنند، مانند:

الف) داشتن یک رژیم غذایی سالم که دارای چربی، کلسترول و سدیم کم است

ب) افزایش ورزش و فعالیت بدنی

پ) کاهش وزن در صورت اضافه وزن یا چاقی و حفظ وزن مناسب

ت) اگر در حال حاضر سیگار می‌کشید یا تنباکو می ‌جوید، سیگار را ترک کنید.

ث) محدود کردن میزان مصرف نوشیدنی های الکل دار

دارو های فشار خون

گاهی اوقات تغییر سبک زندگی برای کاهش فشار خون به سطح ایمن کافی نیست. پزشکان ما همچنین ممکن است دارو های فشار خون را برای درمان تجویز کنند.

رایج ترین دارو ها عبارت اند از:

الف) دیورتیک ها : این دارو ها به کلیه های شما کمک می کنند تا سدیم و آب را از بدن شما خارج کنند. آن ها را معمولا “قرص های آب” می نامند زیرا می توانند ادرار را افزایش دهند.

ب) مهار کننده ‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE): این دارو ها فرآیند تبدیل آنژیوتانسین I به آنژیوتانسین II (که رگ‌ های خونی را با انقباض یا سفت شدن آن ها تنگ می ‌کند) مختل می ‌کنند. بدون آنژیوتانسین II رگ های خونی شما می توانند شل شوند و فشار خون را کاهش دهند.

پ) مسدود کننده های کانال کلسیم: این دارو ها ممکن است ضربان قلب شما را کاهش داده و ماهیچه های رگ های خونی شما را شل کنند.

اگر این دارو های رایج برای کاهش فشار خون شما کارایی نداشته باشند، دارو های دیگری به تنهایی یا به صورت ترکیبی تجویز می شوند.

عوارض فشار خون بالا

 

فشار خون بالا درمان نشده در طول مدت طولانی می تواند منجر به چندین بیماری و عوارض شود:

الف) نارسایی قلبی و حمله قلبی یا سکته

ب) بیماری کلیوی یا نارسایی کلیه

پ) از دست دادن بینایی

ت) اختلال عملکرد جنسی

ث) بیماری شریان محیطی

ج) درد قفسه سینه (آنژین صدری)

د) آسیب رگ های خونی

تشخیص فشار خون بالا در اسرع وقت و دریافت درمان بهترین راه برای جلوگیری از عوارض جدی سلامتی است.

در ادامه برخی از عوارض فشار خون بالا را مطالعه خواهید کرد.

عوارض فشار خون بالا
عوارض فشار خون بالا

آنوریسم چیست؟

 

افزایش مداوم فشار خون می تواند باعث ضعیف شدن و برآمدگی رگ های خونی و ایجاد آنوریسم شود. اگر آنوریسم بشکند، می تواند منجر به اثرات تهدید کننده زندگی شود.

نارسایی قلبی

برای پمپاژ مداوم خون در برابر فشار بالا تر در عروق، عضله قلب ضخیم می شود. در نهایت عضله ضخیم شده در پمپاژ خون کافی برای تامین نیاز بدن به خون دچار مشکل می شود که می تواند منجر به نارسایی قلبی شود.

سندرم متابولیک

این مجموعه ای از اختلالات در متابولیسم بدن، از جمله چاقی مرکزی، سطوح بالای تری گلیسیرید است. HDL پایین، فشار خون بالا و سطح انسولین. افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیشتر به سایر اجزای سندرم متابولیک مبتلا هستند.

چرا فشار خون بالا در میان سالمندان خطرناک است؟

. فشار خون بالا در میان افراد مسن خطرناک است زیرا تحقیقات همچنین نشان داده است که خطر فشار خون بالا با افزایش سن افزایش می یابد. هر چه سن شما بالاتر می رود، احتمالاً عروق شما سفت تر می شوند و برای خون رسانی به بدن، قلب باید تپش بیشتری داشته باشد. این باعث بالا رفتن فشار خون می شود.سالمندان همچنین در معرض خطر بیشتری از عوارض فشار خون بالا هستند و به دلیل سن خود، مشکلات بیشتری برای بهبودی از آن ها دارند.

 

جمع بندی

 

فشار خون به عنوان خطرناک ترین بیماری شناخته شده است زیرا تا قبل بروز علائم جدی تشخیص آن بدون انجام آزمایشات غیر ممکن است. در ادامه برخی نکاتی که در پیشگری از ابتلا به فشار خوون به شما کمک می کنند را بررسی خواهیم کرد.

نکات پیشگیری از فشار خون بالا عبارت اند از:

الف) سعی کنید به طور منظم فشار خون خودتان را کنترل کنید

ب) حفظ وزن سالم و کاهش وزن در صورت اضافه وزن

پ) داشتن یک رژیم غذایی متعادل که غذاهای بسیار فرآوری شده را محدود می کند

ت) مصرف نمک خود را محدود کنید

ث) محدود کردن نوشیدنی های الکلی

ج) ترک سیگار

چ) معاینات منظم با پزشک مراقبت های اولیه خود داشته باشید

اگر از قبل فشار خون بالا دارید، مراحل بالا برای شما اهمیت بیشتری پیدا می‌ کنند، زیرا به مدیریت فشار خون شما نیز کمک می ‌کنند. کنترل فشار خون بالا به جلوگیری از پیشرفت آن کمک می کند و کار با یک متخصص قلب و عروق می تواند به شما در دستیابی به نظارت دقیق مورد نیاز برای رسیدن به اهداف فشار خون کمک کند.

دیدگاه خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “فشار خون بالا”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *