مولتی آگهی – ریپورتاژ آگهی
تماس بگیرید
شماره آگهی: 9298
 مولتی آگهی – ریپورتاژ آگهی

توضیحات آگهی

اکثر مردم دو کلیه دارند (اگرچه از هر 10000 نفر از ما یک نفر تنها با یک کلیه متولد می شود) و اگر سالم باشیم دو کلیه ما با فیلتر کردن مواد زائد جریان خون که به عنوان ادرار از بدن خارج می شوند، کار می کنند. کلیه ‌های ما به کنترل فشار خون کمک می‌کنند و هورمونی می ‌سازند که به تولید گلبول‌ های قرمز خون و توقف کم‌ خونی کمک می ‌کند.

بیماری مزمن کلیه چیست؟

این بیماری به معنای آسیب به سیستم فیلتر کلیه همچنین می تواند باعث نشت خون و پروتئین به ادرار شود. این همیشه قابل مشاهده نیست اما با آزمایش ادرار قابل مشاهده است.

اصطلاح “مزمن” به این معنی است که یک وضعیت طولانی مدت است. لزوماً به این معنی نیست که آسیب کلیوی شما شدید است زیرا بسیاری از موارد بیماری کلیوی خفیف هستند و با کمک پزشک عمومی و بدون دخالت بیمارستان قابل مدیریت هستند.

بیماری کلیوی
بیماری کلیوی

بیماری کلیوی چگونه تشخیص داده می شود؟

اکثر افراد با آزمایش خون و ادرار تشخیص داده می شوند. ممکن است این آزمایش ها را به عنوان بخشی از یک معاینه معمولی انجام دهید یا به این دلیل که در معرض خطر ابتلا به بیماری کلیوی هستید.

هنگامی که تشخیص داده شد، پزشک بررسی می کند که در چه مرحله ای از بیماری کلیوی هستید. این کار با اندازه گیری میزان کراتینین، یک محصول زائد که در بیماری کلیوی ایجاد می شود، انجام می شود. پزشکان شما می توانند از این برای تخمین میزان عملکرد کلیه ها استفاده کنند. ممکن است این را بشنوید که به آن نرخ تخمینی فیلتراسیون گلومرولی (e-GFR) گفته می شود. این بر اساس سرعت کلیه های شما در تمیز کردن خون است و بر حسب میلی لیتر در دقیقه اندازه گیری می شود

بیماری کلیوی می تواند به تدریج در طول زمان بدتر شود، اگرچه برای اکثر افراد ثابت می ماند و تنها تعداد بسیار کمی از افراد به درمان جایگزینی کلیه مانند دیالیز نیاز دارند. زمانی که کلیه ‌های شما آسیب دیدند، بهبود چشمگیر عملکرد کلیه غیرمعمول است، اما به علت مشکل بستگی دارد.

آیا بیماری های کلیوی شایع اند؟

آره. حدود 10 درصد از مردم در بریتانیا به بیماری مزمن کلیه مبتلا هستند. در افراد بالای 80 سال این میزان به 20 درصد افزایش می یابد. معمولاً این خفیف است و ممکن است شدید نشود. اکثریت قریب به اتفاق بیماران مبتلا به بیماری کلیوی هیچ علامتی ندارند و نیازی به نظر متخصص ندارند.

چه کسانی بیماری کلیوی می گیرند؟

هر کسی می تواند بیماری کلیوی را بگیرد. برخی از افراد با آن به دنیا می آیند و برخی با افزایش سن دچار آن می شوند. این بیماری می تواند در برخی از خانواده ها دیده شود و در افراد با پیشینه آسیایی یا آفریقایی شایع تر است.

چه چیزی می تواند خطر ابتلا به بیماری کلیوی را افزایش دهد؟

دلایل زیادی برای بیماری کلیوی وجود دارد. شایع ترین علل عبارت اند از:

دیابت

بیماری قلبی

فشار خون بالا (فشار خون بالا)

التهاب در کلیه ها (گلومرولونفریت)

انسداد جریان ادرار مانند مشکلات پروستات یا سرطان در مثانه

برخی از داروها مانند دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) که شامل ایبوپروفن (بروفن یا نوروفن) یا دیکلوفناک (ولتارول) هستند.

سابقه خانوادگی بیماری کلیوی که ممکن است شامل بیماری های ارثی باشد.

پزشک شما سعی خواهد کرد تا دریابد که چه چیزی باعث CKD در مورد شما شده است. برای اکثر افراد، پزشک عمومی شما از شما مراقبت خواهد کرد، اما برخی از افراد باید به متخصص کلیه مراجعه کنند و آزمایشات بیشتری را انجام دهند. همیشه نمی توان فهمید که چه چیزی باعث آسیب به کلیه شده است.

علائم بیماری کلیوی چیست؟

اکثر مردم علائم مربوط به بیماری کلیوی را ندارند. حتی زمانی که کلیه های شما آسیب دیده باشند، باز هم می توانند به اندازه کافی خوب کار کنند تا از بروز علائم جلوگیری کنند.

شما ممکن است همچنان مقادیر طبیعی ادرار تولید کنید، حتی اگر بیماری کلیوی دارید، اما کلیه های شما قادر به حذف سمومی که برای حفظ سلامتی شما نیاز دارند، از بدن شما نیستند

علائم ممکن است فقط با بیماری کلیوی پیشرفته تر قابل توجه باشد. این شامل:

به طور کلی احساس بیماری، عدم علاقه به فعالیت های روزمره و از دست دادن تمرکز

خستگی، سطح انرژی پایین

ضعف عضلانی

دشواری در تنفس (به دلیل تجمع مایع در ریه ها)

مشکل در خواب شبانه (بی خوابی)

دفع ادرار بیشتر در شب

احساس بیماری

سردرد

خارش

استخوان های دردناک

گرفتگی عضلات

اگر هیچ علامتی نداشته باشم، چرا مهم است که بیماری کلیوی داشته باشم؟

اگرچه ممکن است هیچ علامتی از بیماری کلیوی نداشته باشید، آسیب کلیوی همچنان می تواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد. بیماری کلیوی می تواند احتمال ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی یا سکته را افزایش دهد.

ابتلا به بیماری کلیوی خطر ابتلا به آسیب حاد کلیه (AKI) را به شما می دهد. این کاهش ناگهانی عملکرد کلیه است که اغلب به دلیل بیماری یا عفونت است. AKI معمولاً می تواند بسیار مؤثر درمان شود، اما می تواند باعث کاهش دائمی در عملکرد کلیه شود.

درمان نارسایی کلیه
درمان نارسایی کلیه

اگر تشخیص داده شود که بیماری کلیوی دارم، پزشک کلیه من چه خواهد کرد؟

در اولین ویزیت، پزشک متخصص کلیه تلاش می کند تا علت بیماری کلیوی شما را دریابد. پس از آن ویزیت، هر بار که می روید وزن و فشار خون شما اندازه گیری می شود و نمونه ای از ادرار شما برای علائم خون، پروتئین یا عفونت بررسی می شود. برای اندازه گیری عملکرد کلیه و بررسی علائم کم خونی، سلامت استخوان و سطح اسیدیته خون، آزمایش خون خواهید داشت. سپس در مورد علائم خود با پزشک صحبت کرده و در مورد درمان های موجود صحبت خواهید کرد.

شما ممکن است برای برخی از علائم بیماری کلیوی، از جمله کم خونی، احتباس مایعات و درمان برای حفظ سلامت استخوان ها، درمان دریافت کنید. اگر به مراحل بعدی بیماری مزمن کلیه نزدیک می شوید، باید اطلاعاتی در مورد درمان های احتمالی موجود به شما داده شود.

برای کمک به خودم چه کنم؟

اگر سیگار می کشید، آن را متوقف کنید. در صورت نیاز برای توقف کمک بخواهید. درمان های زیادی برای کمک وجود دارد.

سعی کنید فشار خون خود را کنترل کنید. دارو های فشار خون را به طور منظم و طبق دستور پزشک مصرف کنید. مقدار نمک را در رژیم غذایی خود به کمتر از 6 گرم (یک قاشق چایخوری) در روز کاهش دهید.

به طور منظم ورزش کنید

وزن سالم را حفظ کنید. اگر اضافه وزن دارید، دیابت یا بیماری کلیوی پیشرفته دارید و در مورد رژیم غذایی خود به مشاوره نیاز دارید، از پزشک عمومی خود در مورد خدمات موجود در منطقه خود بپرسید. آن ها ممکن است شما را برای مشاوره تخصصی به یک متخصص تغذیه معرفی کنند.

از دارو های ضد التهابی مانند ایبوپروفن خودداری کنید زیرا می توانند بیماری کلیوی را بدتر کنند. هر بار که داروی جدیدی به شما داده می شود از داروساز خود بپرسید که آیا مصرف آن با کاهش عملکرد کلیه شما مشکلی ندارد.

نارسایی کلیه

حدود 10٪ از افراد مبتلا به بیماری کلیوی ممکن است به مرحله ای برسند که به عنوان نارسایی کلیوی شناخته می شود، زمانی که کلیه ها دیگر نمی توانند به اندازه کافی خوب کار کنند تا ما را سالم و زنده نگه دارند، و حمایت از درمان دیالیز یا پیوند کلیه در نظر گرفته می شود. به خاطر داشته باشید که برای بررسی انتخاب مراقبت خود هیچ وقت دیر نیست و حتی می توانید درمان خود را تغییر دهید. همیشه برای مشاوره خوب با تیم مراقبت از کلیه خود صحبت کنید.

انتخاب های درمانی

پیوند کلیه: پیوند کلیه بهترین درمان برای اکثر بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی است. پیوند باعث افزایش امید به زندگی، بهبود کیفیت زندگی و آزادی از دیالیز می شود.

دیالیز: دیالیز یک روش مصنوعی برای حذف مواد زائد و آب ناخواسته از خون شما است. شما می توانید بین:

همودیالیز که در آن خون از طریق دستگاه در خانه یا بیمارستان شسته می شود.

بدون دیالیز: برخی از بیماران راهی به نام درمان محافظه کارانه را به جای درمان با دیالیز انتخاب می کنند. این ممکن است برای افرادی با سایر شرایط پزشکی مناسب باشد که احساس می کنند دیالیز برای آنها مناسب نیست.

دیالیز کلیه
دیالیز کلیه

پیوند کلیه

این موفق ترین درمان برای نارسایی کلیه است. کلیه‌ های اهدایی از دو منبع می ‌آیند: استخر ملی اهداکنندگان فوت شده (جسد)، یا از یک اهدا کننده زنده. کلیه های اهدا کنندگان زنده به طور کلی بهترین شانس موفقیت را دارند و از نیاز به پیوستن به لیست انتظار پیوند ملی جلوگیری می کنند. در حال حاضر از یک اهدا کننده زنده، یا بین اعضای نزدیک خانواده (بستگان خونی) یا بین بستگان غیر خونی، از جمله شرکا و دوستان انجام می شود.

جمع بندی

کلیه ها همچنین نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت استخوان ها دارند. علاوه بر این، تعدادی از نمک ها و مواد شیمیایی مانند سدیم، پتاسیم، فسفات و کلسیم را در سطح مناسبی در بدن نگه می دارند. هر گونه عدم تعادل شیمیایی می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در سایر قسمت های بدن شود و از آنجایی که بیماری کلیوی می تواند با دارو ها تداخل داشته باشد، ضروری است که بیماران از پزشک عمومی یا مشاور خود مشاوره بگیرند.

دیدگاه خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “بیماری کلیوی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *