توضیحات آگهی

عفونت روده چیست؟

عفونت روده توسط میکروارگانیسم‌ ها («حشرات» یا میکروب ‌ها) ایجاد می ‌شوند که به روده شما راه پیدا کرده ‌اند.  عفونت روده گاهی اوقات عفونت گوارشی یا گاستروانتریت یا (گاسترو) نامیده می شود.

شما می توانید با خوردن یا نوشیدن آب یا غذای آلوده به گاستروانتریت مبتلا شوید. این اغلب مسمومیت غذایی نامیده می شود.

شما همچنین می توانید از تماس با میکروب ها از طریق افراد آلوده یا اشیاء آلوده مانند کارد و چنگال، شیرآلات، اسباب بازی ها یا پوشک به گاستروانتریت مبتلا شوید. عفونت روده در استرالیا شایع است، اما مردم اغلب هنگام سفر به خارج از کشور نیز به این عفونت مبتلا می شوند.

عفونت روده می تواند هر کسی را در هر زمانی تحت تاثیر قرار دهد. آن ها می توانند باعث ناراحتی و ناراحتی زیادی شوند. آنها گاهی اوقات می توانند منجر به مشکلات جدی تری شوند.

عفونت روده
عفونت روده

گاستروانتریت چیست؟

گاستروانتریت در لغت به معنای التهاب دستگاه گوارش است. گاستروانتریت به عنوان ویروس «آنفولانزای معده» نیز شناخته می شود. به خصوص در کودکان بسیار شایع است و بسیار مسری است. گاستروانتریت باکتریایی به عنوان “مسمومیت غذایی” نیز شناخته می شود و در اثر غذایی که به درستی تهیه یا ذخیره شده است ایجاد می شود. گاستروانتریت همچنین می تواند در اثر مصرف دارو ها یا سموم شیمیایی (مانند فلزات، مواد گیاهی) ایجاد شود.

علائم عفونت روده چیست؟

برخی از علائم رایج عفونت روده عبارت اند از:

الف) اسهال

ب) حالت تهوع

پ) استفراغ

ت) درد شکم کرامپ

ث) تب

برخی از افراد همچنین در مدفوع خود خون می گیرند  از جمله در موارد عفونت به نام اسهال خونی. وجود خون در مدفوع می تواند عامل باکتری یا انگل باشد. اما ممکن است چیز جدی تری باشد. در صورت وجود خون در مدفوع، همیشه باید به پزشک مراجعه کنید.

شایع ترین علل عفونت روده چیست؟

عفونت های روده ناشی از ویروس ها اغلب علائم تهوع، استفراغ و اسهال دارند. آن ها معمولا در عرض 1 تا 2 روز بهبود می یابند.

ویروس های عفونت روده

ویروس هایی که می توانند باعث عفونت روده شوند عبارت اند از:

روتا ویروس: در کودکان خردسال شایع است. از طریق تماس با استفراغ یا مدفوع آلوده به راحتی پخش می شود.

نورو ویروس: بسیار مسری است و به راحتی در مکان هایی مانند مراکز نگهداری از کودکان، خانه های سالمندان و کشتی های تفریحی پخش می شود.

آدنو ویروس و آسترو ویروس: عفونت های باکتریایی روده اغلب دارای علائم تب و اسهال هستند.

باکتری های عفونت روده
باکتری های عفونت روده

باکتری های عفونت روده

باکتری هایی که می توانند باعث عفونت روده شوند عبارت اند از:

کمپیلوباکتر: اغلب با خوردن مرغ آلوده مرتبط است. افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند جوانان، افراد مسن، مسافران و افرادی هستند که سوء تغذیه دارند.

سالمونلا: معمولاً از طریق گوشت، مرغ یا تخم مرغ آلوده پخش می شود.

شیگلا: بیشتر در بین مسافران کشور های در حال توسعه رایج است.

کلستریدیوم دیفیسیل: معمولاً با مصرف اخیر آنتی بیوتیک یا بستری شدن در بیمارستان مرتبط است.

انگل های عفونت روده

انگل هایی که می توانند باعث عفونت روده شوند عبارت اند از:

ژیاردیا: در مدفوع افراد و حیوانات آلوده پخش می شود. بیشتر در کودکان خردسال، کوهنوردان و مسافران شایع است.

کریپتوسپوریدیوز: توسط غذا یا آب آلوده منتشر می شود.

آمیبیاز: بیشتر جوانان را مبتلا می کند. معمولاً از طریق آب یا غذای آلوده پخش می شود.

اگر اغلب علائم روده مانند اسهال را مشاهده می کنید، می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای مانند بیماری دیورتیکولار، سندرم روده تحریک پذیر، بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو باشد.

چه زمانی باید به پزشکم مراجعه کنم؟

در صورتی که موارد زیر را دارید برای مراجعه به پزشک وقت بگیرید:

الف) علائم شدید

ب) درجه حرارت بالا (تب)

پ) درد شدید شکم

ت) خون یا مخاط در مدفوع شما

ج) اسهالی که بیش از 2 یا 3 روز طول بکشد

د) علائم کم آبی بدن، مانند تشنگی بیش از حد یا ادرار نکردن زیاد

عفونت روده چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص علت علائم، پزشک ممکن است چند سوال بپرسد و شما را معاینه کند. آن ها ممکن است برخی از آزمایشات را توصیه کنند، مانند:

الف) آزمایش مدفوع (نمونه برداری از مدفوع)

ب) آزمایش خون

پ) آندوسکوپی (مانند کولونوسکوپی) برای بررسی داخل روده شما

در برخی موارد، ممکن است به یک سرویس بیماری های عفونی ارجاع داده شوید.

اگر به عفونت روده مبتلا شدیم چه کنیم؟

اکثر افراد مبتلا به گاستروانتریت در عرض چند روز بدون نیاز به درمان پزشکی بهبود می یابند، البته تا زمانی که به خوبی هیدراته شوند.

برای کمک به راحت بودن و جلوگیری از کم آبی بدن در دوران نقاهت، موارد زیر را امتحان کنید:

الف) از محصولات لبنی، کافئین، الکل و نیکوتین خودداری کنید

ب) از إذا های شیرین، چرب یا بسیار چاشنی (ادویه دار) اجتناب کنید

پ) هر روز مقدار زیادی مایعات بنوشید، جرعه‌ های کوچک و مکرر، از جمله آبگوشت یا سوپ شفاف، نوشیدنی ‌های ورزشی بدون کافئین رقیق شده (مانند پاورید یا گاتورید)، و فرمول ‌های آبرسانی (مانند گاسترولیت) که بدون نسخه از داروخانه در دسترس هستند، بنوشید و مطمئن شوید که استراحت کافی دارید

ت) از مصرف دارو های ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند آسپرین، ایبوپروفن و دیکلوفناک برای تسکین درد خودداری کنید زیرا می توانند معده شما را بیشتر ناراحت کنند.

ث) پاراستامول (به عنوان مثال پانادول) را می توان برای تب و درد مصرف کرد، اما باید با احتیاط مصرف شود.

برای نوزادان مبتلا به گاستروانتریت، پس از استفراغ یا اسهال، اجازه دهید معده او به مدت 15 تا 20 دقیقه استراحت کند، سپس مقدار کمی مایع به او بدهید. در صورت شیردهی به نوزاد اجازه دهید شیر بخورد. اگر از بطری تغذیه می کنید، مقدار کمی محلول آبرسانی خوراکی یا فرمول معمولی ارائه دهید.

ج) از دارو های ضد اسهال مانند ایمودیوم می توان برای کاهش اسهال استفاده کرد. با این حال، در بیشتر موارد، بهتر است بدن خود را از ویروس یا باکتری های عامل گاستروانتریت پاک کند.

د) استفاده از آنتی بیوتیک ها معمولاً اجتناب می شود زیرا آن ها در برابر ویروس ها مؤثر نیستند و استفاده بیش از حد از آن ها به توسعه گونه های باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک کمک می کند.

درمان عفونت روده
درمان عفونت روده

عفونت روده چگونه درمان می شود؟

بیشتر عفونت های روده پس از چند روز از بین می روند. مهم است که مقدار زیادی مایعات بنوشید، از جمله آب و نوشیدنی های آبرسانی خوراکی. این برای جلوگیری از کم آبی است. نوشیدنی های آبرسانی خوراکی از داروخانه ها و برخی سوپرمارکت ها در دسترس هستند. در برخی از مارک ها نیز به عنوان میله های یخی در دسترس هستند.

اسهال باعث از بین رفتن مایعات زیادی از بدن می شود. از افراد آسیب ‌پذیر مانند افراد بسیار جوان، مسن‌تر و کسانی که از سلامتی ضعیفی برخوردارند مراقبت ویژه کنید.

به کودکانی که از آب و نوشیدنی های خوراکی آبرسانی نمی کنند، می توان در کوتاه مدت آب سیب رقیق شده مصرف کرد.

نوزادانی که شیر می ‌دهند باید بیشتر از شیر مادر تغذیه شوند تا مایعات خود را حفظ کنند. به نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند باید محلول آبرسانی خوراکی یا آب در 12 ساعت اول داده شود. پس از آن، فرمول معمولی آنها را در مقادیر کمتر و مکرر بدهید. برخی از افراد برای عفونت روده ناشی از انگل ها و باکتری ها به آنتی بیوتیک نیاز دارند. اگر علائم شما ادامه پیدا کرد، به پزشک مراجعه کنید.

آیا می توان از عفونت روده پیشگیری کرد؟

بسیاری از عفونت ‌های روده را می‌ توان با مراقبت از آنچه می ‌خورید و می ‌نوشید و با رعایت اصول بهداشتی پیشگیری کرد. شما باید:

۱)غذا هایی مانند گوشت و تخم مرغ را کاملا بپزید و از از خوردن غذا های نیم پز بخصوص گوشت، مرغ و ماهی خودداری کنید

۲) شستن مکرر و کامل دست ها، به ویژه قبل از خوردن یا تهیه غذا، و پس از رفتن به توالت یا تماس با فرد آلوده همچنین اطمینان حاصل کنید که کودکان دست های خود را به طور مکرر و کامل بشویید

۳) از تماس نزدیک با افرادی که عفونت روده دارند خودداری کنید. و تا حد امکان از محل کار خود در خانه بمانید و کودکان را از مهدکودک یا مدرسه دور نگه دارید تا زمانی که علائم از بین بروند. همچنین شستن لباس، ملافه و اسباب بازی های فرد مبتلا را فراموش نکنید.

هنگام سفر به مناطقی که نمی توان آب سالم و بهداشت مواد غذایی را تضمین کرد، باید:

۱)فقط از آب بطری برای نوشیدن و تمیز کردن دهان و دندان استفاده کنید و از نوشیدن آب تصفیه نشده خودداری کنید همچنین از نوشیدنی هایی که حاوی یخ هستند خودداری کنید

۲) غذا های تازه پخته شده را انتخاب کنید که به صورت بخارپز سرو می شوند و از غذا های خام یا نیم پز (به ویژه گوشت یا غذا های دریایی) اجتناب کنید

۳) از سالاد های تازه، میوه های پوست کنده، شیر غیر پاستوریزه یا فرآورده های شیری خودداری کنید و از غذای غرفه های کنار جاده اجتناب کنید

۴) از خوردن گوشت، ماهی و صدف خام خودداری کنید، مگر اینکه مطمئن باشید که تازه تهیه شده اند و منبع قابل اعتمادی هستند. تمام محصولات تازه مانند میوه ها و سبزیجات را کاملا بشویید

دیدگاه خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “عفونت روده”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *