مولتی آگهی – ریپورتاژ آگهی
تماس بگیرید
شماره آگهی: 8549
 مولتی آگهی – ریپورتاژ آگهی
زخم بستر

توضیحات آگهی

زخم بستر چیست؟

 

به آسیب یا از بین رفتن   پوستی در اثر فشار طولانی مدت بر یک یا چند قسمت از بدن گفته می‌شود زخم بستر بیشتر در قسمت هایی از بدن کهپوست روی برجستگی های استخوان قرار دارد و بافت چربی و بافت عضلانی در آنجا کم است مثل ساکروم (استخوان دنبالچه) تشکیل می شود زخم بستر یا (Bedsore) می گویند. اگر شما دچار این بیماری شده اید پیشنهاد ما برای شما مراجعه به کلینیک زخم دکتر امیر عزتی واقع در کرج می باشد.

 

زخم بستر چه زمانی ایجاد می شود؟

زخم بستر ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که فرد در بستر است یا در غیر این صورت بی حرکت، بیهوش یا قادر به احساس درد نیست. زخم بستر زخم هایی هستند که در مناطقی از پوست که تحت فشار دراز کشیدن در رختخواب، نشستن روی صندلی چرخدار یا استفاده طولانی مدت از گچ قرار دارند، ایجاد می شوند. زخم بستر همچنین آسیب های فشاری، زخم های فشاری، زخم های فشاری یا زخم های پوستی نامیده می شود.

عوارض زخم بستر
عوارض زخم بستر

علت ایجاد زخم بستر بر روی پوست چیست؟

اگر که بیش از 2 تا 3 ساعت خون یا به عبارتی خون ‌رسانی به پوست قطع شود زخم بستر ایجاد می‌ شود. با از بین رفتن پوست، این زخم ها ابتدا به صورت یک ناحیه قرمز و دردناک شروع می شود که در نهایت به رنگ بنفش در می آید. در صورت عدم درمان، پوست می تواند باز شود و ناحیه ممکن است عفونی شود.

زخم بستر انقدر می توانید نفوذ کند که تا تا عضله و استخوان گسترش پیدا کند. هنگامی که زخم بستر ایجاد می شود، اغلب به کندی بهبود می یابد. بسته به شدت زخم بستر، وضعیت جسمانی فرد و وجود بیماری های دیگر (مانند دیابت)، زخم بستر ممکن است روزها، ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد تا بهبود یابد. امکان دارد که شما تصمیم به این بگیرید که برای اینکه به روند بهبودی خود کمکی بکنید جراحی لازم رو انجام بدهید.

زخم بستر عموما در نواحی زیر می باشد

ناحیه باسن (روی دنبالچه یا باسن)

پاشنه پا

تیغه های شانه

پشت سر

پشت و کناره های زانو

 

عوامل خطر برای زخم فشار چیست؟

در بستر بودن، بیهوش بودن، ناتوانی در احساس درد یا بی حرکت بودن، خطر ایجاد زخم بستر را افزایش می دهد. این خطر در صورتی افزایش می ‌یابد که فرد چرخانده نشود، به درستی در موقعیت مناسب قرار نگیرد، یا تغذیه مناسب و مراقبت از پوست ارائه نشود. افراد مبتلا به دیابت، مشکلات گردش خون و سوء تغذیه بیشتر در معرض خطر هستند.

زخم بستر در بین سالمندان  یک بیماری رایج و مشکل جدی به شمار می رود که اغلب با آن درگیر هستند. اگر فردی که بی حرکت یا در بستر است چرخانده نشود، به درستی در موقعیت قرار نگیرد و تغذیه و مراقبت از پوست خوب انجام نشود، دچار این بیماری می شود. در این زمینه افرادی که مشکلاتی مثل  دیابت، مشکلات گردش خون و تغذیه نامناسب دارند بیشتر در معرض خطر می باشند.

اگر در تهران یا کرج هستید بهترین گزینه برای شما کلینیک زخم دکتر امیر عزتی می باشد تا زیر نظر بهترین و حرفه ای ترین کادر و خبرهترین متخصصان درمان خود را کامل کنید.

علائم زخم بستر
علائم زخم بستر

علائم زخم بستر چیست؟

در ادامه مراحل فردی که دچار زخم بستر شده است را مطالعه می کنیم:

مرحله 1. در اولین مرحله قسمتی از پوست که دچار این مشکل شده است قرمز می شود. با پوست تیره تر، این ناحیه ممکن است رنگ آبی یا بنفش داشته باشد. همچنین ممکن است فرد از سوزش، درد یا خارش شکایت کند.

مرحله 2. ناحیه آسیب دیده تر به نظر می رسد و ممکن است زخم باز، خراش یا تاول داشته باشد. در این مرحله بیمار درد زیادی را تجربه می کند و همچنین ممکن است که زخم در برخی نواحی تغییر رنگ بدهد.

مرحله 3. ناحیه ظاهری دهانه که ممکن به دلیل آسیب‌هایی که از قبل یا اکنون زیر سطح پوست به وجود آمده باشند.

مرحله 4. در آخرین مرحله ناحیه مورد نظر با بیماری بسیار درگیر شده و روی پوست زخم بزرگی وجود دارد. ماهیچه ها، تاندون ها، استخوان ها و مفاصل می توانند درگیر شوند. عفونت در این مرحله بسیار خطرناک می باشد و نمی توان از آن چشم پوشی کرد.

به زخم مرحله ای اختصاص داده نمی شود که از دست دادن بافت تمام ضخیم وجود داشته باشد و پایه زخم توسط لجن پوشیده شده باشد یا اسکار در بستر زخم پیدا شود. لجن ممکن است به رنگ خرمایی، خاکستری، سبز، قهوه ای یا زرد باشد. اسکار معمولا قهوه ای مایل به زرد، قهوه ای یا سیاه است.

پیشگیری از ابتلا به زخم بستر

 

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. تغییر پوزیشن مکرر بیمار بهترین راه پیشگیری از این بیماری  است.

در حین تغییر وضعیت بیمار نباید به پوست کشش و آسیب وارد شود و در تغییر وضعیت بدن بیمار باید طوری قرار‌ گیرد که قسمت‌ هایی که درمعرض این بیماری هستند فشار کمتری به آنها تحمیل شود.

قاعدتا زخم های بستر (زخم های فشاری) به‌خاطر گستردگی ابعاد با زیر نظر چند پزشک متخصص و یک مجموعه عالی و حرفه ای درمان شود.

اگر در تهران یا کرج هستید پیشنهاد ما به شما کلینیک زخم دکتر امیر عزتی است تا زیر نظر بهترین و حرفه ای ترین متخصصان به بیماری شما رسیدگی شود و به بهترین شیوه درمان شوید.

 

زخم فشار چگونه درمان می شود؟

درمان خاص زخم بستر توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی و تیم مراقبت از زخم و بر اساس شدت بیماری با شما صحبت می شود. درمان ممکن است پس از شکسته شدن پوست دشوارتر باشد و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

الف) فشار را از روی ناحیه‌ای که آسیب دیده است برمی‌دارند و از بین می‌برند.

ب) محافظت از ناحیه ای که دچار زخم شده است با انواع گاز ها و یا پانسمان های مخصوص دیگر

پ) تمیز نگه داشتن زخم

ت) تضمین تغذیه خوب

ث) برداشتن بافت آسیب دیده، عفونی یا مرده (دبریدمان)

ج) (گرافت پوست) یا به نوعی پیوند قسمتی از پوست به ناحیه آسیب دیده

چ) درمان زخم با فشار منفی

ح) دارو (مانند آنتی بیوتیک برای درمان عفونت)

کلینیک زخم دکتر امیر عزتی زخم بستر را از نزدیک تماشا خواهند کرد و بهترین روش های درمانی را برای زخم بستر با کمک افراد متخصص پیش خواهد گرفت.

زخم بستر
زخم بستر

عوارض زخم بستر چیست؟

هنگامی که زخم بستر ایجاد می شود، ممکن است روزها، ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد تا بهبود یابد. زخم بستر امکان عفونی شدن نیز دارد که در ادامه باعث تب و لرز شدید می شود. مدت درمان زخم بستری که عفونی شده است بسیار طولانی تر از سایر زخم ها می باشد. همان طور که عفونت در بدن شما پخش می شود، همچنین می تواند باعث سر درگمی ذهنی، ضربان قلب سریع و ضعف عمومی شود.

 

آیا می توان از زخم بستر پیشگیری کرد؟

کلینیک زخم دکتر امیر عزتی با بررسی هر روز پوست از نظر نقاط قرمز (اولین نشانه شکستگی پوست) با توجه ویژه به نواحی استخوانی می تواند از این بیماری جلوگیری کرد. روش ‌های دیگری هم وجود دارد که شما می‌توانید برای پیشگیری و جلوگیری از بدتر شدن وضعیت زخم‌ ها آن ها را انجام دهید:

الف) سعی کنید هر دو ساعت یک بار جای و موقعیت خود را تغییر دهید یا بچرخید.

ب) نشستن عمودی و صاف روی ویلچر، تغییر وضعیت هر 15 دقیقه

پ) استفاده از انواع مختلفی  بالشت های  نرم و تخت  بر روی ویلچر برای کم کردن فشار

ت) برای اینکه از پوست خود مراقبت‌های خوبی را داشته باشید سعی کنید پوست خود را تمیز و خشک نگه دارید.

ث) ارائه تغذیه خوب زیرا بدون کالری کافی، ویتامین ها، مواد معدنی، مایعات و پروتئین، زخم بستر نمی تواند بهبود یابد، مهم نیست که چقدر خوب از زخم مراقبت می کنید.

 

کلام پایانی

زخم بستر زخم هایی هستند که در مناطقی از پوست که تحت فشار دراز کشیدن در رختخواب، نشستن روی صندلی چرخدار و یا گچ گرفتن برای مدت طولانی قرار دارند، ایجاد می شوند. زخم بستر زمانی رخ می دهد که فرد در بستر، بیهوش، ناتوان از احساس درد یا بی حرکت باشد. شما می‌توانید همچنین هر روز پوست خود از نظر نقاط قرمز بررسی کرده تا از زخم بستر جلوگیری کنید.

کلینیک دکتر امیر عزتی به عنوان برترین کلینیک در تهران و کرج آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

 

دیدگاه خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “زخم بستر”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *